Manuele therapie

Als u regelmatig nekpijn of aanhoudende rugklachten heeft en dit gepaard gaat met (hoofd)pijn, stijfheid, uitstraling naar andere ledematen of een verminderde bewegingsvrijheid, kan manuele therapie een uitkomst zijn. Uw bewegingsbeperking kan vrij snel worden opgeheven en uw klachten kunnen worden verlicht.

Manuele therapie volgens SOMT

Onze manueel therapeuten Natascha en Maurice werken volgens de manueel-therapeutische methode SOMT. Hierbij wordt de patiënt in een bepaalde houding gelegd en worden de gewrichten door middel van een speciale techniek gemobiliseerd. Hierbij proberen ze opgeheven beweeglijkheid te herstellen.

Soms wordt de behandeling aangevuld met manipulaties (in de volksmond ook wel ‘kraken’ genoemd). De gewrichten worden dan wat sneller bewogen. Daarbij kan een knappend geluid worden gehoord. De meeste patiënten ervaren dit als een kort, vreemd gevoel, maar niet pijnlijk.

U kunt op korte termijn een afspraak maken. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar. De functie van de gewrichten verbetert en het bewegen verloopt gemakkelijker. U heeft meteen meer bewegingsvrijheid.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×