Geriatrie fysiotherapie

Wanneer het begrip ‘geriatrie’ wordt genoemd, wordt meestal gedacht aan ouderen. Maar wat typeert de geriatriefysiotherapie nu werkelijk?

De doelgroep waarop de geriatriefysiotherapeut zich richt bestaat uit:

  1. ‘kwetsbare ouderen en cliënten met een hoge biologische leeftijd evenals complexe gezondheidsproblematiek en/of gezondheidsproblematiek met een atypische en vaak onduidelijke presentatie.
  2. de sociale omgeving. De sociale omgeving is belangrijk, omdat de geriatriefysiotherapie immers beoogt de participatie van de cliënt in de samenleving te behouden of te verbeteren
  3. andere professionele hulpverleners

De geriatriefysiotherapeut draagt zorg voor preventie, advisering en behandeling van de doelgroep zoals zojuist genoemd. Hierbij richt ze zich op het dagelijks bewegen van de cliënt in zijn leefomgeving en wordt naar het behouden of vergroten van de zelfredzaamheid gestreefd.

Karakteristiek binnen de geriatriefysiotherapie is dat de doelstellingen zich minder richten op het beïnvloeden van stoornissen en meer op het beïnvloeden van het leren omgaan met beperkingen.

Het belangrijkste doel is dat ouderen dankzij geriatriefysiotherapie zo lang mogelijk actief en zelfstandig kunnen blijven en zo optimaal mogelijk kunnen blijven participeren in de samenleving.

U kunt voor geriatriefysiotherapie terecht bij onze fysiotherapeut Hanneke.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×