Fysiotherapie bij duizeligheid

Duizeligheid is heel vervelend en kan zorgen voor angst of het gevoel van controle verliezen over uw lichaam.

Duizeligheid komt voor in vele vormen zoals licht gevoel in het hoofd, zweverig gevoel, het gevoel dat de kamer draait ect.

Het ervaren van duizeligheid kan door verschillende oorzaken ontstaan zoals problemen met evenwichtsorganen, ogen of proprioceptie.

 

Een veelvoorkomende duizeligheid is BPPD (Benigne paroxismale positieduizeligheid). Deze positieduizeligheid is een kortdurende draaiduizeligheid. BPPD wordt getriggerd wanneer uw hoofd snel van houding verandert zoals bij draaien in bed, vooroverbuigen, omhoog- of achteromkijken. Het gevoel van duizeligheid duurt van enkele seconden tot één minuut. De positieduizeligheid kan samengaan met een nystagmus (snelle onwillekeurige bewegingen van het oog).

Op de praktijk hebben we een speciale bril (frenzelbril) om de positieduizeligheid te testen en vast te stellen waar precies het probleem zit. De behandeling van positieduizeligheid is zeer effectief en klachten verdwijnen vaak binnen enkele behandelingen.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×